Στο κέντρο μιας ευρύτερης περιοχής, η Κυπαρισσία προσφέρεται για ημερήσιες εκδρομές πολιτιστικού και φυσικού ενδιαφέροντος.

Σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων βρίσκεται η υπέροχα αναστηλωμένη Αρχαία Μεσσήνη, ο ιερός αρχαιολογικός χώρος της Ολυμπίας, ο μοναδικός ναός του Επικούρειου Απόλλωνος στην Φυγαλία, αλλά και το μεσαιωνικό κάστρο Χλεμούτσι.

Μία ώρα από την Κυπαρισσία βρίσκεται και ο πανέμορφος ποταμός της Νέδας με τους καταρράκτες, ενώ οι θολωτοί Μυκηναϊκοί τάφοι της Περιστεριάς και το ομώνυμο φαράγγι στην Αγ. Θεοδώρα απέχουν μόλις 4 χιλιόμετρα από την πόλη. Σε απόσταση αναπνοής και ο αναστηλωμένος βυζαντινός ναός της Μεταμόρφωσης Του Σωτήρος στους Χριστιανούς.

Η μεσαιωνικές πολιτείες της Μεθώνης και της Κορώνης καθώς και η Πύλος απέχουν μόλις 60-80 χλμ. Νότια και κοντά σε αυτές το Πολυλίμνιο με τους καταρράκτες του, η περίφημη παραλία της Βοϊδοκοιλιάς και ο υδροβιότοπος της Γιάλοβας!

Συγχρόνως η πρόσβαση στις απίθανες παραλίες του Κυπαρισσιακού κόλπου είναι άμεση.

  • Αρχαιολογικός χώρος Περιστεριάς

    Αρχαιολογικός χώρος Περιστεριάς

    Ο Αρχαιολογικός Χώρος της Περιστεριάς, θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα κέντρα του μυκηναϊκού πολιτισμού. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τρεις θολωτούς τάφους, ο ένας πρόσφατα αναστηλωμένος, μέσα στους οποίους βρέθηκαν πολλά χρυσά κύπελλα και κοσμήματα, καθώς και σπουδαία αγγεία, τα οποία χρονολογούνται στον 16ο-15ο αιώνα π.Χ. και εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χώρας. Ο πλούτος των ευρημάτων οδήγησε τον ανασκαφέα καθηγητή Σπυρίδωνα Μαρινάτο να αποκαλέσει την Περιστεριά «Μυκήνες της Δυτικής Πελοποννήσου»

  • Μεταμόρφωση του Σωτήρος, Χριστιάνοι

    Μεταμόρφωση του Σωτήρος, Χριστιάνοι

    Η βυζαντινή εκκλησία της Mεταμόρφωσης του Σωτήρος, στο χωριό Χριστιάνοι, εντυπωσιάζει αρχικά με το μέγεθός της και κυρίως με την κατασκευή της, καθώς ανήκει στον οκταγωνικό τύπο που συναντά κανείς σε λίγα μόνο από τα σπουδαιότερα εκκλησιαστικά μνημεία της Ελλάδας. Κτισμένη τον 11ο αιώνα μ.Χ. επάνω στα ερείπια του ναού του Διός Σωτήρος, είναι ο μεγαλύτερος Βυζαντινός ναός της Πελοποννήσου , εξ’ ού και η λαϊκή ρήση, «Αγιά Σωτήρα στο Μωριά και Αγιά Σοφιά στην Πόλη»

  • Αρχαία Μεσσήνη

    Αρχαία Μεσσήνη

    Από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, η αρχαία Μεσσήνη ιδρύθηκε από το θηβαίο στρατηγό Επαμεινώνδα και τους Αργείους συμμάχους του το 369 π.Χ. Το υπέροχα διατηρημένο αρχαίο της θέατρο, ένα από τα μεγαλύτερα του αρχαίου κόσμου, το Εκκλησιαστήριο με τα χαρακτηριστικά χρωματιστά μωσαϊκά, το Ασκληπιείο, το Ιερό της Αρτέμιδος με το διάφανο στέγαστρό του να δημιουργεί παιχνίδια με το φως, η περίτεχνη Κρήνη της Αρσινόης και το επιβλητικό Στάδιο, κόβουν την ανάσα.

  • Αρχαία Ολυμπία

    Αρχαία Ολυμπία

    Στην ονομαζόμενη κοιλάδα των θεών, άνθισε το πιο δοξασμένο ιερό της αρχαίας Ελλάδας και η γενέτειρα των πιο σημαντικών αθλητικών γεγονότων, των Ολυμπιακών Αγώνων. Η Αρχαία Ολυμπία είναι ένας από τους πλέον γνωστούς προορισμούς στην Ελλάδα αλλά και στον κόσμο.

  • Ναός Επικούρειου Απόλλωνα

    Ναός Επικούρειου Απόλλωνα

    Ο ναός του Επικούρειου Απόλλωνα είναι ένας από τους σπουδαιότερους και επιβλητικότερους της αρχαιότητας. Ο ναός υψώνεται στα 1.130 μέτρα, στο κέντρο της Πελοποννήσου, 14 χλμ. νότια της Ανδρίτσαινας. Ανεγέρθηκε το δεύτερο μισό του 5ου αιώνα π.Χ. και αποδίδεται στον Ικτίνο, τον αρχιτέκτονα του Παρθενώνα. Το μνημείο αυτό, ένα από τα καλύτερα σωζόμενα της κλασικής αρχαιότητας ήταν το πρώτο στην Ελλάδα που ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO το 1986. Τμήμα της ζωφόρου του ναού αποσπάστηκε το 1814 και εκτίθεται στο Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο.

  • Η παραλία Βοϊδοκοιλιά

    Η παραλία Βοϊδοκοιλιά

    Η Βοϊδοκοιλιά είναι παραλία της Μεσσηνίας που θεωρείται από τις ομορφότερες της Μεσογείου. Είναι διάσημη κυρίως για το ολοστρόγγυλο σχήμα της που θυμίζει το γράμμα Ω. Βρίσκεται βόρεια της Πύλου, στις ακτές του Ιονίου, και εφάπτεται με τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας από την οποία χωρίζεται με μία λωρίδα αμμόλοφων. Η παραλία και η ευρύτερη περιοχή έχει χαρακτηριστεί τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και είναι ενταγμένη στο Δίκτυο Natura 2000.

  • Η παραλία της Μεθώνης

    Η παραλία της Μεθώνης

  • Ο υδροβιότοπος της Γιάλοβας

    Ο υδροβιότοπος της Γιάλοβας

  • Νέδα

    Νέδα

    Η Νέδα βρίσκεται στα σύνορα των νομών Ηλείας και Μεσσηνίας. Πηγάζει από το όρος Λύκαιο και εκβάλλει στο Ιόνιο πέλαγος, μεταξύ των ακτών της Κυπαρισσίας και της Ζαχάρως. Πρόκειται για το ένα από τα δύο ποτάμια στην Ελλάδα που έχει θηλυκό όνομα.

    Ο ποταμός διασχίζει ένα φαράγγι σπάνιας ομορφιάς με πλούσια βλάστηση. Κατά μήκος της πορείας του δημιουργούνται υπέροχοι καταρράκτες και κολυμπήθρες κατάλληλες για κολύμπι, ενώ τα νερά του ποταμού περνούν από το Στόμιο, μια μεγάλη σπηλιά μοναδικής ομορφιάς.

Τo Σπίτι

Τo Σπίτι

Μια παλιά πέτρινη διώροφη μονοκατοικία του 1800 στον οικοδομικό ιστό της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας. Έχει αποκατασταθεί και έχει γίνει σύγχρονη κατοικία για όλες τις εποχές του χρόνου. Με θέα στο Ιόνιο, στη δύση του ηλίου και στο μεσαιωνικό κάστρο.

Δείτε το Σπίτι